Kommunicera förändring

Arbetet har satt igång och grupperna börjar sondera terrängen. För vår del i kommunikationsgruppen handlar det om att lägga upp en plan för att få med oss alla invånare här i byn. Hur kommunicera för att folk inte ska skrämmas och vända sig mot våra insatser?

Läste just ett facebookinlägg om ett hus som var tänkt skulle husera ett antal flyktingar nu bränts ner. Vad är det för fel på folk? På vilket sätt blir situationen bättre om de hus vi har till övers bränns ner? Inget som helst. Visar dock behovet av kommunikation. Det går inte att informera och tala för mycket i lägen som dessa. Vi måste hela tiden förklara, försvara och föregå med gott exempel.

Arbetet går vidare för att några barn, familjer och personer som flytt för sina liv ska få en ny chans. Kanske stannar de i byn, kanske drar de vidare. Här ska de i alla fall få en bra start.

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *