Rädsla för mordbränder

Vi diskuterade för en tid sedan inom detta projekt om människor är rädda för att hyra ut sin bostad till flyktingar nu när det skett så mycket bränder runt om i landet? Inte för att det har ägt rum gentemot privatpersoner bostäder vad jag vet utan större flyktingförläggningar. Det var någon person på nyheterna som uttryckte sådan rädsla och jag ställde mig genast frågande. Men en i vår grupp menade att folk verkligen är oroliga för mordbränder om man hjälper flyktingar.

Det är ju i så fall helt sjukt. Jag tror inte det stämmer. Det får det inte göra. Ska all form av civiliserat agerande tystas ner? Ska vi leva våra liv i rädsla? Nej jag tror det möjligen rör sig om några få personer som tänker så. De som förhoppningsvis tänkt tanken att bistå på något sätt kommer nog göra det.

Men kanske behöver vi tänka på den faktorn när vi kommunicerar med allmänheten kring vårt lokala arbete. Vad tror ni? Hur stor sak ska man göra utav rädslan?

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *